Studium der Lebensmittelchemie an der Universität Hohenheim/Stuttgart
Veröffentlichungen:
Poster:
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft,
08. - 09. März 2016, Freiburg/Deutschland
Vanessa Darwisch, Simon Hammann, Walter Vetter: Erucasäuregehalt in den Lipiden von Brassicagewächsen.
Artikel:
Stephanie Krauß, Vanessa Darwisch, Walter Vetter (2018):
Occurrence of tocopheryl fatty acid esters in vegetables and their non-digestibility by artificial digestion juices.
Sci. Rep. 8: 25997 (DOI: 10.1038/s41598-018-25997-2)
Walter Vetter, Vanessa Darwisch and Katja Lehnert (2020):
Erucic acid in Brassicaceae and salmon – an evaluation of the new proposed limits of erucic acid in food.
NFS Journal 19: 9-15 (DOI: 10.1016/j.nfs.2020.03.002)
Vorträge:
Arbeitstagung des Regionalverbandes Südwest der Lebensmittelchemischen Gesellschaft,
08. - 09. März 2016, Freiburg/Deutschland
Vanessa Darwisch, Simon Hammann, Walter Vetter: Erucasäuregehalt in den Lipiden von Brassicagewächsen.
2018 AOCS Annual Meeting and Expo
6.-9. Mai 2018, Minneapolis/USA
Walter Vetter, Stephanie Krauß, Vanessa Darwisch: Tocopheryl esters - Analysis of novel vitamin E conjugates in vegetable foods: Occurrence, concentrations and digestibility.
16th Euro Fed Lipid Congress,
16.-19. September 2018, Belfast/Großbritannien
Stephanie Krauß, Vanessa Darwisch, Walter Vetter: Tocopheryl Fatty Acid Esters - Occurrence, Concentrations and Fissility of a Hitherto Overlooked Storage form of Tocopherols in Food.